Business Development Manager – Rotterdam – Hoogvliet

Terug naar het vacatureoverzicht

Business Development Manager – Rotterdam – Hoogvliet

Opleiding: HBO | Niveau: Medior | Stad: Rotterdam - Hoogvliet | Land: Nederland

Introductie

Leschaco is een middelgrote internationale logistieke dienstverlener met een historie die teruggaat tot de 19e eeuw. De groep heeft haar hoofdkantoor in Duitsland, wordt geleid door de Directeur-aandeelhouder en telt ca 2.400 medewerkers, verspreid over ruim 40 eigen vestigingen in meer dan 20 landen. De groepsactiviteiten omvatten onder meer zee- en luchtvracht expeditie, tankcontainer vervoer en contract logistiek. Belangrijke huidige doelgroepen zijn de chemie en farmaceutische industrie, zowel traders als producenten.

Organisatie

De Nederlandse vestiging werd in 2005 geopend en is sindsdien onder leiding van de huidige directeur gegroeid naar een bloeiende onderneming met een kleine 40 medewerkers. De onderneming is gevestigd in een representatief en goed bereikbaar kantorencomplex in Rotterdam-Hoogvliet. De Nederlandse vestiging onderscheidt zich door haar open cultuur, de directe contacten met het lokale management en de sfeer van een jonge, ambitieuze onderneming. Belangrijke activiteiten zijn zeevracht (FCL en LCL), warehousing, tankcontainer en flexitank operations. De firma heeft als doelstelling een jaarlijkse groei van min. 15 % te bewerkstelligen.

Functie


In de huidige opzet is de directeur naast zijn general management taken in belangrijke mate actief in sales en business development voor bestaande major internationale groepsaccounts. Daarnaast worden leads gegenereerd en opgevolgd via de expeditie afdelingen en de manager operations. Van de omzet in Nederland wordt ca 60% gegenereerd vanuit de groep met haar Europese samenwerkingspartners.

In de huidige situatie ligt een sterk accent op export wereldwijd; de ambitie is om ook de import en de opslag-activiteiten sterk te ontwikkelen. De strategie voor de Nederlandse activiteiten is erop gericht de in Nederland gecontroleerde omzet in versneld tempo te laten groeien en een breder dienstenpakket in de markt te zetten, om zo een hoger aandeel “eigen” omzet en een hogere toegevoegde waarde te verwerven.

De huidige business development functionaris heeft besloten zijn carrière elders voort te zetten. Voor diens opvolging zoeken wij een actieve Business Development Manager die op het juiste niveau, met gevoel voor kwalitatief en economisch interessante business de activiteiten van opdrachtgever aan de man brengt en de eerder omschreven uitbreiding kan realiseren. De functie rapporteert rechtstreeks aan de directeur.

Functie eisen

 • Brede kennis van -en allround ervaring in- logistieke dienstverlening in het algemeen
 • Ruime commerciële ervaring met een actief relevant netwerk in de internationale expeditie, waaronder zeevracht en opslagactiviteiten
 • Representatieve, charismatische persoonlijkheid
 • Uitstekende contactuele eigenschappen; goed en effectief netwerker
 • Actieve self-starter en ontwikkelaar met eigen initiatief; creatieve ideeën en oplossingen
 • Klantvriendelijke, kwaliteitsbewuste en resultaatgerichte benadering
 • Sterke interesse voor en inzicht in de ontwikkelingen van de markt en de belangrijke spelers en de vaardigheid hier commercieel handig op in te spelen
 • Opleiding bij voorkeur op Hbo-niveau, minimaal Mbo+
 • Goede taalvaardigheid; minimaal Engels mondeling en schriftelijk, spreekvaardigheid in Duits
 • Affiniteit met IT-ondersteunde sales en business development systemen en de bereidheid daar actief aan bij te dragen
 • Wonend in, of op acceptabele woon-werkafstand van regio Rijnmond, of bereid zich daar te vestigen

Aanbod

De voordelen van een gezonde en expanderende, middelgrote internationale onderneming, zonder de nadelen van een logge en ambtelijke corporate structure. Kenmerkend zijn de persoonlijke benadering, een plezierige zakelijke cultuur die vooral aanslaat bij middelgrote verladers en waarin uw kennis en ideeën waarde toevoegen. Adequate financiële en secundaire voorwaarden zijn vanzelfsprekend.

Sollicitatie

Olivier Binkhorst +31 (10) 304 20 70 / +31 6 11880507 / olivier@venturn.nl

Cookie-instellingen

Venturn gebruikt verschillende technieken om informatie te verzamelen en op te slaan als u onze websites bezoekt, waaronder cookies.

Privacyverklaring | Sluiten
Instellingen