Commercieel Manager Breakbulk en Containers – Amsterdam

Terug naar het vacatureoverzicht

Commercieel Manager Breakbulk en Containers – Amsterdam

Opleiding: HBO | Niveau: Senior | Stad: Amsterdam | Land: Nederland

Introductie

Breakbulk en projectladingen hebben voor jou geen geheimen. Je kent de key players, logistieke processen en bent in staat om oplossingen te bieden vanuit het Amsterdamse havengebied. Je verbindt partijen en mensen en weet daar commercieel slim mee om te gaan!

Organisatie

De Amsterdamse haven is de vierde van Europa en is daarmee een belangrijke pijler voor de regionale en nationale economie. De haven vormt met de luchthaven Schiphol en de omliggende havens één groot logistiek knooppunt voor de internationale goederenstromen van en naar Europa.

Havenbedrijf Amsterdam is verantwoordelijk voor de veilige, vlotte en milieuverantwoorde afhandeling van het scheepvaartverkeer vanaf 12 mijl buiten de sluizen van IJmuiden tot aan het centrum van Amsterdam. Het Havenbedrijf zorgt voor de aanleg en onderhoud van havenbekkens, kades en kavels, voor slim ruimtegebruik en schone havenactiviteiten, voor de vestiging van nieuwe bedrijven en het aantrekken van interessante lading.

Havenbedrijf Amsterdam wil de haven ontwikkelen als een Port of partnerships, een netwerkhaven waar het mogelijk is om snel de juiste mensen, organisaties en kennis bij elkaar te halen om te innoveren en zo kansen om te zetten in business. Ze richten zich op synergie, binnen en buiten de haven, regionaal, nationaal en internationaal. Zo geven zij invulling aan de missie: “grensverleggend waarde creëren, voor onze klanten en onze omgeving”


Functie

Als commercieel manager Breakbulk en Containers ben je verantwoordelijk voor het onderhoud van relaties en positioneer en profileer je de Amsterdamse haven als internationaal logistiek knooppunt in binnen- en buitenland. De salesactiviteiten die je uitvoert zijn gericht op het aantrekken van nieuwe vestigingen en het acquireren van nieuwe ladingpakketten, samen met de klanten uit de portefeuille. Daarnaast ontwikkel en onderhoud je actief netwerken in de haven- en scheepvaartwereld. Je werkt nauw samen met andere collega’s van de divisie havenmeester en de afdelingen Infra, Strategie & Innovatie en Marketing & Productdevelopment. Samen met hen draag je proactief bij aan de groeidoelstellingen van Havenbedrijf Amsterdam.

Functie eisen

Je beschikt over academisch of HBO werk- en denkniveau en hebt ten minste 5 jaar relevante werkervaring als commercieel manager in een B2B internationale omgeving. Je hebt aantoonbare ervaring en kennis op het gebied van breakbulk en projectlading. Affiniteit met het havenbedrijfsleven is een must. Je bent in staat anderen te inspireren en aan je te binden. Uitstekende beheersing van de Engelse taal in woord en geschrift is een eis. Je bent bereid te reizen en te spreken op congressen, je beschikt over uitstekende analytische, communicatieve en sociale vaardigheden. Je kunt goed samenwerken, hebt een sterk verantwoordelijkheidsgevoel, bent flexibel en ondernemend. Resultaatgerichtheid, initiatief en gedrevenheid kenmerken je.