MVO

Bij Venturn denken we na over onze impact op de maatschappij.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) is meer dan symboliek. Het vertaalt zich via de duurzame oplossingen die we voor onze relaties nastreven naar de footprint die we achterlaten in de maatschappij. We blussen niet alleen de brandjes, maar helpen ook om de volgende brand te voorkomen. Dat impliceert dat we kennis en kunde borgen in de organisaties van onze relaties.

We hebben deze grondhouding in ons werk geborgd in onze gedragscode IMPRESS: één van de items hierin is het denken in en bedenken voor de lange termijn. Wij geloven dat dit vertrouwen creëert in ons en in onze oplossingen. We dragen dan in samenwerking met onze relaties bij aan een betere wereld en aan het welzijn van onze medemensen, voor nu en voor straks.

Wij werken in de maritieme wereld: een wereld vol werk en plezier. Soms is daar levensreddende hulp nodig. Die wordt verzorgd door de bezielde en gedreven vrijwilligers van de KNRM. Om die vrijwilligers te helpen, ondersteunen wij deze organisatie. Daarmee creëren we een deel van de bestaansgrond van het KNRM-station in Hansweert.

 

Zo’n 1600 keer per jaar is de KNRM de redder in nood

Onfortuinlijke of overmoedige watersporters, beroepsvaart en andere watergebruikers en -recreanten doen gemiddeld zo’n vijf keer per dag beroep op deze veiligheidsdienst.
KNRMDe Koninklijke Nederlandse Reddings Maatschappij (KNRM) opereert zelfstandig als hulpverleningsorganisatie en is volledig afhankelijk van donaties. Wij dragen deze organisatie een warm hart toe. Als actieve watersporters en met een werkhistorie in de scheepvaartwereld voelen we daarvan het nut. Daarom dragen we één procent van onze omzet af aan deze bezielde redders. Dat doen we in goede tijden én in slechte tijden. En dat hebben we toegezegd voor een periode van 20 jaar.

Daarmee hebben we mede een fundament mogen leggen onder het station Hansweert. We helpen de stations ook graag met hun teamontwikkeling en performance. Iedere keer raakt het ons weer als we zien met welke passie en offers al deze vrijwilligers bijdragen aan de veiligheid op het water.

 

Contact

 

 

 

 

 

 

Cookie-instellingen

Venturn gebruikt verschillende technieken om informatie te verzamelen en op te slaan als u onze websites bezoekt, waaronder cookies.

Privacyverklaring | Sluiten
Instellingen