Jaap Velthuis

Mijn naam is Jaap Velthuis en ik ben als externe consultant verbonden met Venturn. Sinds mei 2018 ondersteun ik SOHAR Port and Freezone in Sohar, Oman, als (interim) HR Advisor. Wat het veld van HR zo uitdagend en daarom juist zo interessant maakt, is dat HR veel kan bijdragen aan de realisatie van de ondernemingsdoelstellingen. Ik ben in mijn loopbaan in veel landen actief geweest, met name in EMEA en Azië. Je ziet in ieder land dat HR op een andere manier wordt ingevuld. De rode draad in mijn loopbaan is tot nu toe altijd geweest dat ik op plekken kwam, waarin HR zich verder diende te ontwikkelen en te professionaliseren. En dat laatste geeft mij een enorme boost om dat binnen een organisatie van de grond te brengen.

Iedereen heeft veelal van hoog tot laag een mening over hoe je medewerkers ontwikkelt, behandelt, beloont en nog veel meer. Over onderwerpen als leiderschap, organisatie, communicatie, beloning, beoordeling, talentontwikkeling hebben veel mensen binnen SOHAR Port and Freezone een mening. Dat maakt het voor mij uitdagend om beleid en instrumenten te ontwikkelen en alle neuzen dezelfde kant op te krijgen.

Wat ik leuk vind aan Oman specifiek zijn de mensen en het prachtige landschap. Ik heb al de mogelijkheid gehad om in het weekend met collega’s erop uit te trekken en van het landschap te genieten. Oman heeft in dat opzicht veel te bieden zoals de prachtige kust, de bergen en niet te vergeten de vele wadi’s. De temperatuur is op dit moment gemiddeld genomen boven de 40 graden met een hoge luchtvochtigheid, maar vanaf oktober zijn de temperaturen zeer aangenaam.

Inmiddels opereer ik al een ruim aantal jaren in deze dynamische sector. Wat mij zo aantrekt aan de maritiem-logistieke wereld is de dynamiek. Mijn filosofie op het gebied van werk is dat het uiteindelijk de mensen zijn die het verschil maken en bepalen hoe goed je als organisatie bent.

Ik vind het een fijne gedachte dat ik onderdeel mag uitmaken van Venturn en dankbaar gebruik kan maken van de aanwezige expertise.

Cookie-instellingen

Venturn gebruikt verschillende technieken om informatie te verzamelen en op te slaan als u onze websites bezoekt, waaronder cookies.

Privacyverklaring | Sluiten
Instellingen