Venturn op jaarcongres NVB

De Binnenvaart doet het, de maritieme industrie maakt het

 

Op 3 oktober jl. vond het jaarcongres van de Nederlandse Vereniging van Binnenhavens plaats. Het thema van de dag was “ De Binnenvaart doet het, de maritieme industrie maakt het”. Venturn was ook aanwezig tijdens deze dag. De NVB maakt zich namelijk sterk voor een harmonisering van de binnenhavengelden in Nederland. Dit draagt bij een verschuiving van containerladingen van de weg naar de water. Dit is een van de huidige opdrachten waar de Young Professionals van Venturn aan werken in het project Truckspotten A15 van De Verkeersonderneming.

 

De ontvangst en opening van het congres vond plaats bij Heerema Fabrication in Zwijndrecht. Na een kijkje genomen te hebben in de keuken van de bouw van boorplatforms, werden de gasten ontvangen op de ‘Ocean Diva’. Met deze boot werd gevaren langs de havens van Zwijndrecht, Dordrecht en Alblasserdam. In de tussentijd werden er presentaties gegeven door o.a. Oceanco, Scheepswerf Hoebee en Danser. Ook werd er gediscussieerd met de zaal over de toekomst en ambities van LNG in de binnenvaart. Daarnaast sprak Allard Castelein, CEO van het Havenbedrijf Rotterdam, over ontwikkeling en exploitatie van de Zeehaven Dordrecht en het belang van regionale samenwerkingen. De combinatie van verschillende onderwerpen zorgden voor een inhoudelijk zeer interessante dag.

 

venturn nvb 1Om de dag nog wat extra elan te geven werden de aanwezigen getrakteerd op enkele echte maritieme verrassingen. In de Uilenhaven in Dordrecht was er een demonstratie van één van de containerschepen van Mercurius Shipping Group. Deze binnenvaarschepen hebben een kraan aan boord waarmee containers direct bij de klant aan de kade gezet kunnen worden.

 

 

 

 

 

venturn NVB 7Hoogtepunt van de dag was de demonstratie van de innovatieve dwarshelling van Scheepswerf Hoebee. De ‘Ocean Diva’ werd met alle gasten aan dek op de helling gezet. Een unieke ervaring! De dag werd afgesloten met een netwerkborrel.

 

 

 

 

 

 

 

venturn nvb 3Tijdens de terugvaart werd de Ocean Diva vergezeld door de ‘Eiger-Nordwand’. Dit koppelverband van Danser is recentelijk omgebouwd en vaart nu op Dual-Fuel, een mengsel van LNG (99%) en gasolie. Volgend jaar vind het congres plaats in Tiel.

 

 

 

 

 

 

Zie voor meer informatie ook de website van de NVB

 

venturn nvb 5

 

venturn nvb 2

Cookie-instellingen

Venturn gebruikt verschillende technieken om informatie te verzamelen en op te slaan als u onze websites bezoekt, waaronder cookies.

Privacyverklaring | Sluiten
Instellingen