Venturn Young Professional “Data Science” – Rotterdam

Terug naar het vacatureoverzicht

Venturn Young Professional “Data Science” – Rotterdam

Opleiding: Universiteit (WO) | Niveau: Starter | Stad: Rotterdam | Land: Nederland

Introductie

Ben jij de gedreven Data Analist die maritieme bedrijven wilt helpen om de verdere stappen naar een Data gedreven organisatie te zetten? Lees dan snel verder!

De digitale transformatie verandert in hoog tempo de wereld! Naast kijken naar het verleden, moeten bedrijven op de hoogte zijn van wat er nu gebeurt en anticiperen op wat er gaat gebeuren. Data Science stimuleert deze digitale transformatie en daar kan jij deel van uitmaken!

Het Venturn Young Professionals Programme “Data Science” (VYP) is dé perfecte manier om je carrière in de maritieme sector een flinke boost te geven. Je ontdekt de sector en waar jouw persoonlijke kwaliteiten en talenten liggen. Je wordt uitgedaagd om gedurende 18 maanden in projecten, bij verschillende maritiem logistieke bedrijven jouw bijdrage te leveren en jouw kennis van Data Science te vergroten.

Data wordt continu verzameld, op ieder moment, altijd en overal. Uiteindelijk gaat het niet om het verzamelen, maar om het omzetten van data naar waarde. Data Scientists kijken naar big data en interpreteren die gegevens in de hoop trends te ontdekken. Zij doen deze interpretatie met het oog op de doelen binnen hun organisatie. Data kan vragen beantwoorden die nooit eerder gesteld zijn of dingen ontdekken nog voor de experts dat kunnen doen. Visualisatie van data kan echt helpen om patronen te ontdekken die nooit eerder ontdekt zijn.

Organisatie

Venturn biedt:
Werk bij een toonaangevende organisatie in de Maritieme/ Logistieke sector.

Als Venturn Young Professional zal je in 18 maanden tijd 2 tot 4 verschillende soorten projecten voltooien, bij diverse organisaties in de maritieme en aangrenzende logistieke sector. Onze VYPs zijn afwisselend werkzaam bij Terminal Operators, Shipping Lines, Port Authorities, Offshorebedrijven, en Logistiek Dienstverleners. Je kunt in korte tijd zo veel mogelijk van de sector zien. Ontdek waar jouw passie ligt!

Bepaal je eigen koers!
Binnen het VYP-programma bepaal jij je koers. We creëren de vrijheid waarin jij kunt aangeven welke bedrijven en type projecten bij jou passen.

Ontwikkeling
Ervaring opdoen is belangrijk maar je persoonlijke ontwikkeling staat centraal in het VYP-programma. Je krijgt maandelijkse trainingen op het gebied van Project Management (IPMA-D, PRINCE2 en Lean Six Sigma), Personal Branding, Elevator Pitching en Leiderschap. Daarnaast wordt je gecoacht door zowel je begeleider in het project als de Young Professional Coach van Venturn. Als laatste heb je intervisiemomenten om te sparren met de overige VYP’s. Samen met hen ontwikkel je jezelf van Young Professional tot Maritiem Professional.

Na het VYP-programma
Na 18 maanden rond je het programma succesvol af, maar we laten je niet helemaal los! In overleg zoeken we naar een mooie volgende stap in je carrière. Vrijwel alle voormalig VYPs zijn nu werkzaam bij een van onze klanten. Ofwel, zij kennen je al door een eerder project, of wij introduceren je. Ook binnen Venturn zelf bieden we mogelijkheden in bijvoorbeeld Consulting.

Functie eisen

Word jij VYP “Data Science”?

• Je bent een besluitvaardige, pro-actieve en energieke persoonlijkheid;

• Je bent assertief en (bijna) afgestudeerd aan de universiteit, 0-2 jaar werkervaring, bij voorkeur in de richting van Supply Chain Management, Urban, Port and Transport economics, Transport & Logistics of iets soortgelijks;

• Je wilt je verder ontwikkelen in het vakgebied van Data Science;

• Kennis van en ervaring met o.a. R en SQL, Phyton

• Jij lost graag complexe vraagstukken op;

• Je bent analytisch sterk, resultaatgericht, communicatief vaardig en kunt goed plannen en organiseren;

• Je spreekt vloeiend Nederland en Engels;

• Jouw cv en motivatiebrief laten je affiniteit met de maritiem logistieke sector zien.

• Extra curriculaire activiteiten worden gezien als een pré.

• Je bent in het bezit (of bezig met) van een rijbewijs.Sollicitatie

Selectieprocedure
Na het insturen van jouw cv en motivatiebrief begint de selectieprocedure. Indien je voldoet aan ons profiel zullen we je uitnodigen voor een kennismaking, individueel of tijdens een gezamenlijke recruitmentdag. Indien de kennismaking positief verloopt, nemen we je aan in onze High Potential Pool, een talentenpool. Wij gaan dan op zoek naar een project dat aansluit bij jouw profiel en wens. Zodra we dit hebben gevonden, zullen we je voorstellen bij de klant. Het is uiteindelijk aan de klant en jezelf of je gaat starten aan je eerste project. Zodra je project begint, ben je in dienst bij Venturn.